Novost

Naša Zaklada sveti Dominik Savio utemeljena na blagdan svetog Dominika Savia 06.svibnja 2018. aktivno je sudjelovala na Festivalu mladih – Mladifest 2018 koji se održao od 01.-06.08.2018.u Međugorju.

https://www.medjugorje-info.com/en/medjugorje-novosti/svecano-otvorenje-29-mladifesta-jedno-tijelo-u-kristu

Mladi volonteri, studenti FER-a u Zagrebu, nekoliko srednjoškolaca iz Zagreba, Slavonskog Broda i Torina, zajedno s nekoliko osnivača Zaklade sveti Dominik Savio promovirali su rad Zaklade u osobnim susretima sa sudionicima Mladifesta, dijeljenjem promotivnih materijala te s štandom na kojem su bili ponuđeni materijali o svetom Dominiku Saviu, biografija „Rođen za nebo – sveti Dominik Savio“.

Najviše susreta, interesa pokazali su talijanski hodočasnici koji mladog Dominika Savia štuju i brižno čuvaju u srcima kao svog sveca. Imali smo priliku susresti i hodočasnike iz samog mjesta rođenja svetog Dominika Savia, Riva di Chieri, gospodina Sergio Cherubina sa suprugom koji su čestitali na inicijativi Zaklade i obećali proširiti glas o našoj Zakladi u Italiji.

Gospodin Cherubini je i sam volonter i direktor također jedne humanitarne udruge Associazione drum theatre u Italiji koja pomaže djeci s invaliditetom integrirati se u društvo kroz umjetnost. Njihova parola je:
Luda lica i boja pokreće svaki put ... i ritam srca postaje glazba!

http://www.associazionedrumtheatre.it/

Uz Sergia, Mariu Luisu i još mnogo drugih nasmijanih lica koji su rado zastali i upoznali se s radom mlade Zaklade sveti Dominik Savio, poželjeli smo još mnogo Festivala mladih u Međugorju zajedno s našim budućim štićenicima zbog kojih je ova Zaklada i osnovana.

ss