Novost

Danas, 06.svibnja slavimo ne samo spomendan sveca djece, mladih i zaštitnika Zaklade čije ime nosi, svetog Dominika Savia nego i treći rođendan od njenog utemeljenja.

Ovim putem želimo se prisjetiti prvih početaka i zahvaliti svima koji su uz nas od početka, koji prate rad Zaklade bilo molitvom ili materijalnom pomoći i na taj način sudjeluju u divnom djelu koje je Nebo uz Dominika Savia zamislilo i ostvarilo. Posebno je lijepo primiti čestitke vas pojedinaca kao i zajednica poput ADME (Udruženje Marije Pomoćnice) koji molitveno i materijalno pomažete Zakladu i drugih koji prepoznaju vrijednost koju Zaklada pronosi u svijetu, za bolji svijet.

Ponosni smo što okupljamo divnu obitelj djece i mladih koje podupiremo i duhovno pratimo na životnom putu obrazovanja kao i veliki broj podupiratelja, dobročinitelja i tako pletemo vijenac dobrote, ljubavi, požrtvovnosti, dobročinstva za druge, kao primjer nasljedovanja Krista u današnjem vremenu. 

Ovom prilikom moram spomenuti, po uzoru na svetog Dominika Savia, pokretanje Družbice Bezgrešne u studenom prošle godine, po nadahnuću našeg duhovnika, kojom ostvarujemo još veću povezanost s našim stipendistima, njihovim obiteljima i svim dobročiniteljima.

Svim mladima koje Dominik Savio posebno zagovara, našim stipendistima, njihovim obiteljima, svim dobročiniteljima i podupirateljima Zaklade želim sretan i blagoslovljen blagdan našeg zaštitnika uz njegov zagovor i blagoslov s neba.

 

Branka Škugor Vlahović

Upraviteljica Zaklade sveti Dominik Savio

sv.Dominik Savio